Efter den sedvanliga 3-timmars träningen på söndagsmorgonen (med start kl 10:00) sov jag skönhetssömn i ett par timmar under dagen medans min sambo ägnade sig åt ett eget 3-timmars pass på gymmets löpband. Lördagskvällen blev nämligen ganska sen, det brukar bli det när vi är hos våra svenska vänner på Ulitsa Ryleeva… smiley Vi hade det riktigt trevligt med vin och varma mackor med TV’n visandes svenska melodifestivalen i bakgrunden. Det enda jag ids kommentera om musiken är väl att det var som det brukar och att Magnus Uggla inte är särskilt varierande i sin repertoar!

Efter utspridda träningstimmar på söndagen så åt vi en tidig middag på St Petersburgs första restaurang med helt thailändskt kök. Jag talar om мопс (”Mops”) som ligger söder om Nevsky, nära Fontankafloden på Rubinshteyna Ulitsa 12. De serverade jättefräsch och god thaimat med bra priser. Visst är Pad Thai som serveras här flera gånger dyrare än i Thailand men det är ju ojämförbart och det var verkligen klass på det här stället, både vad gäller mat och service! Inte minst sätter jag värde på det estetiska och det var verkligen en, i vår mening, ”snygg och stylish” restaurang! Det är en sådan befrielse att äta asiatiskt utan det sedvanliga krimskramset som asiatiska restauranger ofta har i överflöd. мопс har lyckats med en elegant blandning av thaidekorationer såsom sobra vita orkidéer och små elefantstatyer på rad med moderna inredningstrender och färger. Jag måste även nämna deras fantastiska toaletter som påminde mer om ett japanskt spa än en restaurang. En trevlig söndagskväll blev det och vi kommer med största säkerhet tillbringa fler kvällar där! (Sen bar det av hemåt för att titta på DVD från Pattaya…)

Info: мопс (”Mops”) har öppet mellan 13:00-01:00 varje dag och boka bord görs på tfn 572-38-34.