Ännu en lördagskväll i synnerligen trevligt och gemytligt sällskap. Om gårdagen: vi var ett sällskap på sex personer som bokat bord på Café Jam. Där njöt vi av god mat, (skandinaviskt och koreanskt), hemkryddad snaps och sång! Vi satt nämligen bredvid ett långbord med 25 glada danskar från danska föreningen i stan och som de stolta svenskar vi är kändes det helt rätt att som ”underdogs” antalsmässigt indirekt utmana våra grannar på lämpligt sätt. Vi började med en kraftfull ”Helan går” och danskarna kände av attacken men valde att ignorera oss. En stund senare gjorde vi ett anfall till med en vibrerande ”Spriten vill jag lova…”, det var de tre herrarna i sällskapet som framförde den till belåtenhet för damerna och ett annat svenskgäng som satt en bit bort. Nu hade vi lyckats förstärka vår svenska sida med två personer till som till vår fördel var ytterst skolade musikkännare. Tillsammans framförde vi det ena mästerstycket efter det andra och danskarna var otvivelaktigt ett slaget folk i vår ”sång-battle”. Segerns sötma blev den perfekta efterrätten på denna värdiga middag.

Jag lovade att berätta om fredagens fynd. Bara ett stenkast bort från oss ligger det ganska nyöppnade ”The Other Side”, en kombinerad restaurang/café/bar med livemusik på fredagar och lördagar. Det var ett riktigt roligt ställe som visade sig vara en oas för expats och i synnerhet skandinaviska och holländska sådana. God och enkel mat, internationell atmosfär och medryckande akustisk kubansk musik gjorde stället till ett riktigt party framåt kvällen, KUL!

Info:

Cafe Jam. Ryleeva Ulitsa 12. Ttn: 719 69 33. Öppet dagligen 12-23.

The Other Side. Bolshaya Konushennaya Ulitsa 1. Tfn 312 9554.