Jag har en blogg! Åh vad kul! Nu ska jag skriva lite i den!

Hemsidan gjordes om i höstas, och en massa bilder har lagts till. Kolla in den om ni inte redan gjort det!

Nu till mig, i detta nu. Iskalla vindar och snö utanför, sitter i vår sköna skinnsoffa och ignorerar TVn. Ja just det ignorerar Stolthet och Fördom, den nya filmen. Går inte att jämföra med serien som gick en jul för över 15 år sedan. Kommer fortfarande ihåg så gripande det var med den “riktige” Mr Darcy och Elizabeth Bennet. Jaa, det var tider. Så här är det att ha fyllt 30 mina vänner, jag har nu äntligen nått den ärbara åldern då jag kan luta mig tillbaka på erfarenheter Haha… Ja, inte erfarenhet av TV-serier menar jag, men det ingår ju även det i de samlade intrycken av livet. Det kändes så skönt att bli 30 ska jag säga. Det är liksom min ålder känns det som, även om jag ofta beter mig som en liten skitunge haha!

Hösten har varit en mycket härlig period. Jag och min Danilo har sett våra små valpar växa enormt och nu är de redan 8 månader gamla och STORA hundar jämfört med sist jag skrev här!! Ska ladda upp en bild på dem här sen.

Vi har njutit av skärgården och varann, jobbat med våra karriärer och jag har som brukligt på höstarna fördjupat mig i ett akademiskt ämne. Med en fantastisk handledare från Göteborgs Universitet är jag inne i det akademiska ämnet “Internationella Relationer” och fördjupar mig i ett mkt intressant men också snårigt område som ska ge insikter om relationen EU respektive Ryssland har till Serbien med utgångspunkt i energifrågan och den ryska, södra gasledningen till Europa.. Ja, det är något att bita i minsann!

Apropå Serbien. Mitt intresse för detta land har givetvis sitt ursprung i att jag själv snart kommer ha ett serbiskt efternamn. Jajamän, så är det! Anna Petrovic, eller Anna Ingman Petrovic. Får se hur det kommer bli. Har ju ungefär ett halvår kvar att bestämma mig på. Vi kommer ha ett bröllop i Sverige för att alla i min familj ska kunna komma och ett ortodoxt bröllop i familjens by Lozovik i Serbien. Ja, mycket bröllop blir det!!

Imorgon firar vi den ortodoxa julen hos svärföräldrarna och vi tar båten in till fastlandet. Snart kommer denna tidskrävande pendling vara ett minne blott. Vi flyttar nämligen till fastlandet! Till Askim närmare bestämt! Det kommer bli helt underbart och enklare på alla sätt och vis. Nära Sisjöns naturområden och brukshundskubben, nära havet och närmare ALLT!! Ja, där blir vi nog kvar i många år… eller tills vi hittar den där “drömgården” på landet som jag länge spanat efter på Hemnet… haha..

Boxningen då? Nä, jag har ingen match på gång än så länge men det kommer jag givetvis att berätta när det händer nåt på den fronten. Team Krageboen med Tor i spetsen är fortfarande mina managers och jag är så tacksam för det!

Må gott och håll värmen!

/er Anna